Kukoricás Játszó

Nagyméretű fateknőben szemes kukorica van kitéve, melyet a gyerekek kis vödrökbe, fatálakba lapátolgathatnak. Izgalmas feladat a csöves kukorica fosztása, majd kézzel való morzsolása, eredeti kézi darálóval való darálása, végül a kukoricaliszt szitálása. A mai gyermekek számára óriási élményt nyújtanak ezek, az egykoron a mindennapok részét képező munkafolyamatok. Az egész játék rongyszőnyegeken zajlik, így a gyerekek nyugodtan belemerülhetnek a kukoricázás izgalmába. Minden ősszel nagy mennyiségű csöves kukoricát –csuhéval együtt- halmozunk fel a játszóház góréjában, így megrendelőink számára egész évben biztosítani tudjuk ezt a programelemet.


 

Játék a kukoricával

A Kukoricás Játszó vagy ahogy a gyerekek szokták hívni “a kukoricázás” az egyik legnépszerűbb népi játszótéri játékelemünk. Sikerét az anyaggal való közvetlen érintkezés, a látványos folyamatok és a gyermekek aktív részvétele garantálja. Minden munkafolyamatot ők maguk végeznek el, így szó szerint saját bőrükön tapasztalják meg, hogy lesz a csuhéval borított csöves kukoricából liszt és dara, hiszen a morzsolás és a kis kézi darálók bizony megedzik az ember kezeit.
Lisztes Játszónkhoz hasonlóan ebben a játékban is számos eszközzel, kellékkel ismerkednek meg a gyerekek. Ilyenek például a teknők, vesszőkosarak, lisztsziták, fatálak, kanalak, kis vödrök.