Kategóriák
Élménybeszámoló

Adventi kézműves foglalkozások

Az évvégi rendezvényeken elsősorban az adventi kézműves foglalkozások kerülnek előtérbe játszóházunk életében. A népi fajátékok ilyenkor már téliálmukat alusszák, csak ritkán kerülnek elő a raktár mélyéről. Mikulás napja körül több zártkörű céges rendezvényre voltunk hivatalosak a fővárosban és néhány vidéki településen.

Megfordultunk két visszatérő megrendelőnknél az Oroszlányi Művelődési Házban és a zuglói Cserepesházban: mézeskalács sütéssel, gyertyamártással és változatos karácsonyi, adventi kézműves programokkal vártuk a családokat.

Az adventi időszak is alkalmas arra, hogy oktatási intézmények vegyék igénybe szolgáltatásainkat. Iskolákba és óvodákba megyünk kézműves foglalkozásokat tartani. Iskolákban egyszerre akár 10 féle foglalkozást is tudunk vállalni, így nem okoz gondot több száz gyermek szórakoztatása kézműves foglalkozásainkkal, hasonlóan népi ügyességi játékainkhoz.

Az egész adventben hétvégéken vártuk a lelkes, kézműveskedni vágyó gyerekeket Pécsett, a Széchnyi téren a város adventi vásárán. Az idő szerencsére végig velünk volt, mindössze egy alkalommal szoroltunk zárt térre. A textil karácsonyfadíszek varrásán át a csuhéangyalokon keresztül egészen a gipszfestésig mindent ki lehetett próbálni. Sok szép alkotás kerülhetett idén a pécsi családok karácsonyfájára.