Kategóriák
Egyéb

Egyszerű szabadtéri játékok óvodákba

A megváltozott körülmények miatt az óvodáknak az őszi hónapokban a megszokottnál több szabadtéri elfoglaltságot kell bíztosítaniuk a gyerekek számára.
Adunk néhány ötletet, miként lehet pár egyszerű alapanyagból könnyen elkészíthető, de mégis izgalmas játékokat készíteni az óvodás korosztály számára.
A Kenderkóc Népi Játszóház óvodák számára is bérelhető népi játszótér szolgáltatásából válogatunk:

Népi játszótér óvodákba

Babzsákröptető: A feladat rendkívül egyszerű: egy középen alátámasztott palló végére helyezett babzsákot kell a palló közepén rögzített vesszőkosárba juttatni azáltal, hogy rálépünk a palló szabad végére. A kivitelezés persze már nem is olyan könnyű, ráérezni a megfelelő erőre és sebességre gyakorlást kíván. Remek szem-láb koordinációt fejlesztő játék.

Babzsákos játék

Páros vagy hármas síelés: Ez a népi fajáték kiváló csapatépítő eszköz, hiszen csak úgy lehet vele akár egyetlen egy lépést is megtenni, ha a használói teljes összhangban vannak egymással, együttműködnek.  Elég egy szempillantásnyi különbség és borul az egység. Szó szerint. Népi játszóterünkön páros és hármas változatban is megtalálható. Mindig több darabot viszünk, így egyszerre több csapat is kipróbálhatja őket

Hármas síelés – összhangban az erő

Karikaelkapó: Mi csak Szuperjátéknak hívjuk, hiszen ez a népi ügyességi játék amilyen egyszerű, annyira nagyszerű is. A kézben fogott bot végén lóg madzagon egy könnyű fakarika. Ezt a karikát kell ráhelyezni a földből kiálló botra. Az első pillanatra pofonegyszerűnek tűnő készségfejlesztő játék már jó néhány izzadságcseppet okozott a „Jaj de béna vagy fiam, majd én megmutatom milyen könnyű ez!” típusú szülőknek.
Szoktunk versenyezni is: az eddigi rekord 1 perc alatt 21 szabályos felhelyezés. Természetesen játszóházunk vezetője, Gábor bácsi tartja.

Karikaelkapó

Diógurító: Az alapjátékot mindenki ismeri: egy ferde cső, amin fentről legurítunk egy diót. A cső alsó végén egy farönk, ahol kalapács segítségével ráütünk az éppen kiguruló dióra. A Kenderkóc Népi Játszóház újragondolta a játékot és az eredmény egyértelmű siker. A kalapács és a farönk eltűnt, a cső mindkét végére egy-egy vesszőkosár kerül, a „fentiben” vannak a diók. Így már egy 1,5 éves kisgyerek is tud vele játszani: óriási öröm számára, ha látja kipottyanni a csőből a diókat. A nagyobbak csapatban szoktak vele játszani, ketten befogják a cső alsó végét, amíg 2-3 társuk megtölti teljesen a csövet dióval és jöhet a diózuhatag. De a reflexjátékot sem kell elhanyagolni, a kalapács helyett használhatjuk a kezünket és tapsolva megpróbálhatjuk elkapni a diókat. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy szinte alig van olyan idő egy nagyobb rendezvényen, amikor „pihen” a Diógurító. Bírnia kell a folyamatos üzemet.   

Diógúrító – az egyik legjobb népi játék

A népi játszótér kíváló lehetőség a minőségi és biztonságos időtöltésre.

Bérelhető népi játszótér szolgáltatásunkkal az ország bármely pontján vállalunk kitelepülést
Fertőtlenített játékokkal vállaljuk a kitelepüléseket óvodákba, iskolákba.
Rengeteg játékunk van, így nagy területen tudjuk fogadni a gyerekeket, kisebb csoportokban.

Árajánlat és bővebb információ: info@hagyomanyorzo-jatszohaz.hu


-Kosaras körhinta
-Kukoricás játszó, a kukorica feldolgozás játékos formában
-Népi Babakonyha
-Ügyességi, mozgásos fajátékok

Bérelhető népi játszótér a
KENDERKÓC NÉPI JÁTSZÓHÁZTÓL!